tiistai 2. huhtikuuta 2013

Katkarapu-mascarponerisotto

Kivaa pääsiäisen jälkeistä aikaa kaikille! Miniloma meni nopeasti ja tuntui, että koko pääsiäinen meni vain syödessä. Olimme lillumassa Naantalin kylpylässä, josta olimme varanneet myös buffet-illallisen. Käytiin kylpylään saapuessa "kevyellä" lounaalla, jonka jälkeen masut oli täynnä pekonihampparia ja pasta carbonaraa. "Kyllä ne ehtii sulaa illallisen alta pois tossa altaassa kelluessa"...

Eivät ehtineet. Illalliselle mennessä maha oli vieläkin niin täynnä, että syöminen teki fyysisesti kipeää. Jäi harmittamaan varsinkin juustopöytä, johon olisin mielelläni tehnyt paremmin tuttavuutta. Harmittavan monta juustolaatua jäi lautaselle nököttämään. Ja punaviinikastikkeessa kylpevää vasikanfilettäkin olisin mieluusti enemmän maistellut mutta kun ei pysty, niin ei vaan pysty. Se on kyllä kumma, että mitä enemmän illalla syö, sitä kovempi nälkä aamulla on. Aamulla ei ollut tietoakaan illan ähkystä ja sitten taas tyytyväisenä valloittamaan aamiais-buffettia. Ja sitten kotiin pääsiäislounasta vääntämään jne...

Tässä resepti, joka ei kuulunut kylläkään pääsiäiseemme mutta se on niin mahdottoman hyvää, että se ansaitsee tulla postatuksi!

Katkarapu-mascarponerisotto
4 dl risottoriisiä
1 l kanalientä
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
200 g mascarpone-juustoa
pussi pieniä pakastekatkarapuja
pussi isoja pakastekatkarapuja
1 dl voita
1 dl valkoviiniä
tuoretta timjamia
parmesaanijuustoa
oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna öljy ja kuullota ensin hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja kuullota, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää joukkoon valkoviini ja hauduta se pois. Lisää kuumaa kanalientä vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Tähän menee parikymmentä minuuttia.

Ota risotto pois liedeltä. Lisää joukkoon mascarpone-juusto, pienet sulatetut katkaravut, hienonnettu timjami, voi ja sitruunan mehu. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Lisää lopuksi joukkoon parmesaani ja asettele päälle isot katkaravut sekä lisää koristeeksi vielä hienonnettua timjamia. Tarjoile vaikkapa raikkaan salaatin sekä rapean patongin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti