tiistai 23. huhtikuuta 2013

Buzzador-kamppiksen testissä Hälsans Kök -tuotteet

Liityin viime vuonna Buzzadorien iloiseen joukkoon. Ideana Buzzadorissa on se, että saat kutsuja erilaisiin kampanjoihin, joissa pääset testaamaan erilaisia tuotteita ja buzzaamaan niistä ystävillesi. Aikaisemmin olen ollut mukana Dove-vartalovoiteen buzzaamisessa ja tällä kertaa pääsin mukaan Hälsans Kök -blogikampanjaan, jee! Oletko sinä jo Buzzador?

Buzzador lähetti lahjakortin S-ryhmän myymälöihin, jolla sain käydä ostamassa Hälsans Kökin pakastetuotteita. Ohjenuorana oli, että hankkisin kasvispihvejä, kasvispyöryköitä, kasvismureketta ja/tai falafeliä. Jos kuitenkaan omasta kaupasta ei näitä löytyisi, sain ostaa myös muita Hälsans Kök -tuotteita. Lähikaupastani S-marketista ei näitä kaikkia tosiaan löytynyt, joten valitsin kasvispyörykät, soija-chorizoa sekä seesaminugetit. Lahjakortille jäi vielä rahaa, jolla käyn myöhemmin ostamassa vielä yhden tuotteen. Tuotteet maksoivat noin 4,5 euroa pakkaukselta.
(kuva lainattu www.halsanskok.fi)

Sitten kokkaamaan! Päätin ensimmäisenä testata vehnä- ja soijaproteiinista valmistettuja ovo-vegetaarisia kasvispyöryköitä. Aluksi ajattelin, että ne toimisivat oivana lisäkkeenä vaikkapa broilerileikkeille. Laitoin pyörykät uuniin 200 asteeseen n. kahdeksaksi minuutiksi. Maistoin testipyörykän ja totesin sen olevan erittäin "lihamainen". Se näytti ihan lihapullalta ja maistuikin siltä. Kokkaussuunnitelma meni samantien uusiksi: eivät nämä pyörykät olekaan lisukkeita, vaan niille tulee valmistaa lisuke. Päätin valmistaa pyöryköiden kyytipojaksi seuraavanlaisen hyvin helpon reseptin:

Makkara-ratatouille ja kasvispyörykät

pätkä kesäkurpitsaa
1/4 keltaista paprikaa
pieni punasipuli
kirsikkatomaatteja
puolikas juustomakkara
cayennepippuria
8 kpl Hälsans Kök -kasvispyöryköitä

Paloittele kasvikset ja makkara ja heitä ne paistumaan pannulle. Paista kasvispyörykät uunissa 200 asteessa 8-9 minuuttia. Kypsennä kasviksia pannulla sen aikaa, kun pyörykät paistuvat uunissa. Mausta kasvisseos cayennepippurilla ja lisää pyörykät seokseen. Luonnollisesti voit jättää makkaran pois reseptistä, mikäli haluat ruoasta kokonaan kasvisversion. Tästä annoksesta riitti yhdelle henkilölle.


Olin yllättynyt kasvispyöryköiden mausta ja laadusta. En ole aikaisemmin kovin usein ostanut pakaste-eineksiä, enkä varsinkaan soijatuotteita, mutta nämä toimivat yllättävän hyvin. Jopa mieheni, joka on yleensä hyvin skeptinen kaikenlaisista tofutuotteista (liha on lihaa!), tykkäsi pyöryköistä. Kyllä näitä söisi mielellään uudemmankin kerran. Seuraavan kerran taidan tehdä näiden kaveriksi vaikka oikein maukkaan perunamuusin!



4 kommenttia: