maanantai 29. huhtikuuta 2013

Hälsans Kök -kamppiksen testissä Soija Chorizot

Jatketaan Buzzador-testauksia! Viime kerralla testissä oli kasvispyörykät, joista voi lukea lisää täältä. Tällä kerralla kaivoin pakastimesta ovo-vegetaariset Hälsans Kök Soija Chorizo -makkarat, joita oli pakkauksessa neljä kappaletta. Väri hieman pääsi yllättämään, sillä chorizosta tulee mieleen tummahko, punainen, mausteisen näköinen makkara. Nämä olivat pakkasen jäljiltä hieman kalpeita ja näyttivät perusmakkaroilta. Paistoin niitä pannulla pakkauksen ohjeen mukaan n. 12 minuuttia. Paistamisen jälkeen otin Soija Chorizosta testipalan. Koostumus ja maku ei ollut kovinkaan "makkaramainen" mutta en ollut sitä oikeastaan odottanutkaan. Sisus näytti enemmän chorizomaiselta, kuin ulkokuori, joka tosin muuttui paistaessa miellyttävämmän näköiseksi.


Jääkaapissani oli paketillinen juustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla täytettyjä tuorepastatortellineja, joiden ympärille rakensin Soija Chorizo -annoksen.

 Täytetyt tortellinit kermakastikkeessa ja Soija Chorizoa

rasia juustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla täytettyjä tuoretortellineja
1,5 dl ruokakermaa
yksi munankeltuainen
tuoretta persiljaa
yksi punasipuli
12-15 kirsikkatomaattia
suolaa ja pippuria
kolme Hälsans Kök Soija Chorizoa

Paista Soija Chorizot pannulla ohjeen mukaan n. 12 minuutin ajan. Pilko kirsikkatomaatit sekä hienonna punasipuli ja persilja. Voit paistaa punasipuleita hetken ajan chorizojen kanssa samalla pannulla, jotta ne hieman pehmenevät. Keitä tuoretortellineja hyvin suolatussa vedessä muutaman minuutin ajan. Kaada pastan keitinvesi pois ja lisää kattilaan pastan sekaan ruokakerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon munankeltuainen kermakastikkeen suurustamiseksi sekä kasvikset.

Pilko chorizot. Sain netistä vihjeen, että Soija Chorizoa ei kannata lisätä kastikkeisiin, sillä se turpoaa kosteuden takia. Tämän takia lisäsinkin chorizot erikseen pastan päälle maukkaan juustoraasteen kera. Sitten vain syömään!


Hälsans Kök Soija Chorizo on mielestäni oikein hyvä ja terveellinen vaihtoehto rasvaiselle perusmakkaralle. Syödessä ei tule ollenkaan niin huono omatunto kuin vaikkapa kabanossia poskeen pistellessä! Kasvispyöryköistä ei olisi välttämättä heti osannut arvata, että ne eivät sisältäneet lihaa, kun taas Soija Chorizosta kävi samantien selväksi, että kyseessä on "tekomakkara". Maku kuitenkin miellytti mausteisuudellaan. Pakastimeen jäi vielä yksi chorizo odottelemaan ja aionkin heittää sen grillille vaikkapa tulevana vappuna! Oletko sinä jo testannut Soija Chorizoa? Kannattaa kokeilla! Kivaa viikon alkua!



4 kommenttia:

  1. Sä oot niin reipas! Mä ihailen, että jaksat tehdä ja kokata erilaisia jutskia!!! You go girl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3 eilen tuliki kauhee kokkausvimma ku tuli tehtyy minilihapullat vapuks, sämpylöitä isot kasat ja sit viel nää chorizot! Ja tänään kokkauskurssi! Pelkkää ruoanlaittoo tää elämä :) mut ei haittaa :)

      Poista
  2. Nami - ompa hyvän näköstä! Mä testasin noita kans ja tyhmänä lisäsin pataruokaan turhan aikasin. Turposivat ja murenivat. Hyviä olivat kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jams! Joo, satuin jostain lukaisemaan tosta turpoamisesta ja onnistuin välttämään sen. Pitää vielä testata noita jossain toisessa muodossa vielä... Kivaa viikonloppua! :)

      Poista