keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Rapsakat rapukakkuset

Pitkästä aikaa bloggailemassa! Tai ainakin tuntuu siltä, että edellisestä postauksesta on jo kauan aikaa, koska tuli oltua viikonloppuna reissun päällä Ranskan maalla. Ranskasta tulee heti mieleen ihanan herkullinen ja terveellinen ruoka mutta nyt tilanne oli hieman erilainen, sillä reissu suuntautui vain ja ainoastaan Disneylandiin. Valkoista leipää, ranskiksia, hodareita ja hamppareita, siinä kolmen päivän menu pähkinänkuoressa. Välipalaksi mussutin cashew-pähkinöitä, että saisi niitä "hyviä rasvojakin" elimistöön kaiken sen muun rasvan vastapainoksi. Tuli omia keitoksia ikävä aina tietyin väliajoin ja tämän viikon ruokavalioon ei tule kuulumaan palaakaan patonkia tai croissanteja!

Tässä simppeli ohje vaikkapa väli- tai iltapalaksi. Tästä määrästä tuli n. 6 kakkusta, jotka eivät kauaa lautasella viihtyneet...

Rapsakat rapukakkuset

1 pieni kananmuna
200 g katkarapuja
0,5 dl korppujauhoja
neljäsosa limeä
0,5 rkl viinietikkaa
puolikas pieni sipuli
1 valkosipulinkysni
hieman chiliä
suolaa ja pippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Hienonna sipuli ja valkosipuli aivan pieniksi. Hienonna katkaravut tehosekoittimessa tai vaihtoehtoisesti veitsellä. Sekoita hienonnetut katkaravut, sipulit, muna, etikka, limen mehu, chili ja korppujauhot. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Maista rapumassaa ja mausta lisää tarvittaessa. Anna massan maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Muotoile massasta palleroita tai pihvejä ja paista niitä reilussa määrässä rypsiöljyä pannulla, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Valuta kypsät kakut talouspaperin päällä ja tarjoa vaikkapa salaatin valkosipulimajoneesin kera.



4 kommenttia:

  1. Psst... Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos tunnustuksesta! Ja mullapa on sulle haaste blogissani :)

      Poista
  2. NAMS! Näyttää kyllä niin hyviltä taasen!!!

    VastaaPoista