maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kesäkurpitsapihvit

Mukavaa maanantaita! Viikonloppu hurahti taas nopeasti ohi. Tuli hiukkasen paha mieli aamulla, kun herätyskello soi ihan liian aikaisin kesken unien. Kuitenkin taas hyppäsin samantien ylös, sillä en ole torkuttaja. Olenkohan koskaan painanut edes vahingossa torkkua? En usko, sillä en ikinä nousisi ylös sängystä, jos tekisin niin. Monelle torkuttaminen taas on ihan normaalia. Millainen torkuttaja sinä olet?
Tuli viikonloppuna syötyä vähän miten sattuu, avattiin mm. grillimakkarakausi auringonpaisteen kunniaksi! Nyt olisi taas hyvä vähän keventää ruokavaliota näin arkipäivisin, joten tässäpä melko terveellinen ohje (okei, on siinä vähän parmesaania ja valkoista jauhoa...) teille kokeiltavaksi!
Kesäkurpitsapihvit

1 kesäkurpitsa
1 tl suolaa
30g parmesaanijuustoraastetta
1 iso kananmuna tai kaksi pientä
4 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 pieni sipuli
pippuria
öljyä paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa raastimen isommalla terällä. Laita raaste kulhoon, lisää suola ja sekoita. Anna raasteen seistä n. kymmenen minuuttia. Purista ylimääräinen vesi kesäkurpitsoista pois. Siirrä raaste takaisin kulhoon ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.

Hienonna sipuli ja vatkaa kananmunia kevyesti ja lisää raasteen sekaan ne sekä parmesaani, jauhot ja ruokasooda. Sekoita ja mausta oman maun mukaan mustapippurilla.

Lämmitä vaikkapa lettupannu hellalla ja kaada jokaiseen koloon hieman öljyä. Lisää raastetaikinaa koloihin ja anna kypsyä noin 2-3 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes pinta on ruskea. Pihvit sopivat mukavasti esimerkiksi kanan tai kalan lisukkeeksi. Syömään siis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti