tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kakkuja koristelemaan!

Menin sitten netistä tilaamaan sataosaisen kakun koristelusetin. Nyt tämä paketti on parisen viikkoa levännyt keittiön tasolla odottaen, että se pääsisi käyttöön. Joskus pari-kolme vuotta sitten päätin, että minustakin tulee taitava kakkutaiteilija, kuten monista, monista muistakin. Olen tehnyt tähän mennessä kaksi melkoisen simppelin näköistä sokerikuorrutteella päällystettyä kakkua. Väsäsin näitä kakkuja tuntien ajan ja sen verran tuli kiroiltua, että totesin, ettei tällaisten kakkujen värkkäämisestä harrastusta tule. Millä sen kuorrutteen saa kakun päälle ilman, että se repeilee??? Mikä on kuorrutteen ideaalipaksuus??? Kerran vuodessa on hyvä tahti näiden sokerikuorrutetorttujen kanssa tappelemiseen, ihan turhaa verenpaineen nostamista. 


Koristelusetti sisälsi mielettömän määrän kaikennäköisiä härpäkkeitä: kirjaimia, tötteröitä ja erilaisia "työkaluja" esimerkiksi viiniköynnöksien tekoon. Minkäköhän näköinen on viiniköynnös? Latasin koko setin pöydälle ja tunsin suurta hämmennystä, kun taas kissani oli näistä hilipimpeleistä huomattavasti otetumpi, kuin tuleva leipoja/koristelija itse. Mini on aina paikalla, kun jossain tapahtuu.


Muottien pohjassa olikin pienet piikit. Onko nämä tarkoitettu siis iskettäväksi kakun pintaan ja sitten piikkien jättämien reikien mukaan voidaan vaikkapa piirtää niitä viiniköynnöksiä? Käsi alkaa täristä jo pelkästä ajatuksesta. Vinkkejä ja apuja kaivataan!

Olin pari viikkoa sitten New Yorkin ruoka -kurssilla ja siellä tehtiin mm. red velvet cakea, joka oli ihanaa! Sitä pitää tehdä piakkoin kotona ja lupaan väsätä siihen sitten niin hienot viiniköynnökset ja muut, ettei ole ennen nähty!

4 kommenttia:

  1. Red Velvet cake on niiin parasta <3..namskis

    VastaaPoista
  2. En sitte koristellukkaan sitä kakkua, ei riittäny energia... :) hyvää se oli ilman koristelujakin!

    VastaaPoista
  3. hih, on niin tutunomaisen näköinen tuo tilanne kissan kanssa! :) aina on minunkin kissani joka paikassa tassuineen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, aina kun jossain tapahtuu jotain tavallisuudesta poikkeavaa, niin siellä pitää olla heti nuuskimassa :)

      Poista