lauantai 6. huhtikuuta 2013

Red velvet cake, ahhhh!

Keväistä lauantaipäivää kaikille!

Tulipa sitten vuoden päivät täyteen nykyisessä työpaikassani viime viikolla ja ajattelin sen kunniaksi leipaista kakun työkamujen päivää piristämään. Kakkuvalinta ei ollut tällä erää vaikea, sillä olen haaveillut muutaman viikon takaisesta New Yorkin ruoka -kurssista saakka siellä tehdystä red velvet cakesta, nammmm.... Se onnistuikin oikein hyvin ja kakku katosi päivän aikana kymmeneen makeanhimoiseen vatsaan. Vaikka pari postausta sitten lupasin, että koristelisin seuraavaksi tekemäni kakun uusilla, hienoilla koristelutyökaluillani, en kuitenkaan sitä tehnyt. Paha, paha. Ei vaan millään riittänyt energia uuvuttavan pääsiäisen jälkeen minkään uuden opiskeluun. Puolustuksekseni voin sanoa, että ei kakku koristeluja tarvinnut, se oli oikein hyvää pelkistettynäkin. Jätetään ne viiniköynnökset ja sydämet toiseen kertaan.

Tein kakkupohjan jo sunnuntaina, vaikka kakku tuli tarjolle vasta tiistaina. Red velvet cake vain paranee vetäytyessään ja sen käsittely oli myös huomattavasti helpompaa, kun se oli ehtinyt vetäytyä jääkaapissa kunnolla. Tosin oma versioni red velvetistä oli enemmänkin brown velvetiä, sillä punaisen, nestemäisen elintarvikevärin määrä ei oikein riittänyt värjäämään kakkua kirkuvan punaiseksi. Kurssilla käytettiin apteekista ostettua pulverimaista väriä ja se värjäsi kakun kauniin viininpunaiseksi. Maku oli joka tapauksessa oikein mainio. Maanantaina olikin sitten täyttämisen ja kuorruttamisen aika ja tiistaina sitten nautittiin!

Red velvet cake

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
2 tl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
3 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3-4 tl punaista elintarvikeväriä
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
125 g voita
1 tl ruokasoodaa
1 tl valkoviinietikkaa

Täyte ja kuorrutus

250 g mascarpone-juustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan n. 20-senttinen irtipohjavuoka leivinpaperilla ja voitele sen reunat. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon, lisää suola. Sekoita maito ja väriaine keskenään. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen huolellisesti vaikkapa puuhaarukalla vatkaten. Lisää taikinaan puolet jauhoista ja puolet nesteestä. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja neste ja sekoita taas. Sekoita sooda valkoviinietikan joukkoon ja kaada kuohuva seos taikinaan ja sekoita nopeasti.

Kaada taikina vuokaan ja paista n. 40 - 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Itse jäähdyttelin kakkua seuraavaan päivään, että se ehti kunnolla vetäytyä. Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan.

Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa. Kokoa kakku. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja levitä n. 1,5 dl kuorrutusta päälle ja toista sama seuraavalle kerrokselle. Levitä jäljelle jäänyt kuorrutus kakun päälle ja mahdollisesti myös reunoille, mikäli kuorrutusta on tarpeeksi. Itse jätin reunat tällä kertaa kuorruttamatta.

Sitten vain kahvit keittymään ja syömään, nams!



2 kommenttia:

  1. ja NAMS!!! Tää oli NIIIIIIN hyvää ettei mitään rajaa!! nams! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jamsnams, pitää tehä tätä pian uudestaan... mmmmm :D

      Poista