perjantai 24. toukokuuta 2013

Parvekkeelle piristystä

Perrrrjantai, upeaaaaaa! Viikonlopuksi ei suuria suunnitelmia, joten voi keskittyä ihan mihin itse haluaa. Voi, kun nämä sadepäivät nyt loppuisivat ja viikkiksenä paistaisi aurinko niin voisi tehdä pihahommia. Kävin juuri Kluuvin Eat & Joy Maatilatorilta ostamassa kolme kesäkurpitsan alkua, jotka pitäisi saada maahan piakkoin. Onhan tässä koko viikonloppu aikaa!


Käväisin Ikeassa eräänä päivänä missiona löytää jotain pirteää takapartsille. Paritalon puolikkaassamme on partseja ja terasseja ehkä vähän liiankin kanssa. Talon etupuolella on pienempi parveke, jolle en ole keksinyt juuri minkäänlaista käyttöä. Säilytämme siellä pääasiassa tyhjiä pulloja, tosi järkevää tilankäyttöä. Olen aina toivonut, että parvekkeen saisi ummistettua ja sen jättämä tila tulisi keittiön käyttöön. Keittiö kun taas on mielestäni liian pieni.


Olohuoneen yhteydessä oleva partsi on todella tilava ja pidän siitä paljon. Ainoa miinus on se, että aurinko ei oikein pääse paistamaan sinne saakka. Tosin en ole koskaan oikein auringossa viihtynytkään, joten ei pidä valittaa. Tälle partsille mahtuu hyvin iso ruokapöytä ja grilli, mikä onkin kesäisin miltei päivittäisessä käytössä. Alakerrasta löytyy sitten vielä erikoisuutena takkaterassi sekä talon sivulta ns. aurinkoterassi. Kesää odotellessa.


No niin, siis Ikea-reissusta. Mukaan lähti mm. Råskog-tarjoiluvaunu ja se olikin ainoa, mikä oli jo valmiina ostoslistalla. Mielessä ei kylläkään ollut mitään paikkaa tuolle tarjoiluvaunulle mutta se oli vain pakko saada. Luulenpa, että siitä tulee olkkariin lehtiteline. Sen lisäksi löysin partsin lattialle mustavalkoraidallisen muovimaisen maton, joka ryhdittää parveketta mukavasti. Turkoosi näytti olevan päivän sana, joten keltaiseen kassiin lennähti myös turkoosinvärinen Solvinden-aurinkokennolamppu, jonka toimimisesta en ole oikein varma. Ostin viime vuonnakin jotkut Solvinden-valot, jotka palautin, kun olin melko varma, että ne eivät toimineet. Olin luultavasti vain liian malttamaton, enkä jaksanut odottaa niiden latautumista tarpeeksi kauaa. Nyt yritän olla kärsivällinen tämän lampun kanssa.


Kukat nappasin mukaan Prismasta. Joku amppeli piti saada heti sillä sekunnilla ja tuo pinkki näytti terveimmältä yksilöltä, joten se lähti mukaan, samoin kuin auringonkukka. Etupartsi kaipaa vielä kukkasia sinne tyhjien pullojen seuraksi. Taitaa olla tulevan viikonlopun hommia sekin. Eipä muuta kuin toivottavasti aurinkoista viikonloppua kaikille!



Ja ettei vaan pääsisi unohtumaan, osallistukaapa hiustuotearvontaani täällä!

2 kommenttia:

  1. Teiltä löytyy tosiaan partsia ja terassia sitten ihan kotitarpeiksi ;D Mä alan jo vihertää katkeruudesta täällä, kun en omaa partsiani pääse laittamaan tulevan ikkunaremontin takia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta sitten kun ikkunaremppa on valmis, on paljon kivempi laitellaki partsia uuteen uskoon, kun on ihan upouudet ja puhtaat ikkunatkin :)

      Poista