sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Fetatäytteiset broilerinleikkeet

Kesäistä sunnuntai-iltaa! Tähän viikonloppuun on kuulunut kaverin kolmekymppisiä, mökkeilyä ja aarteiden etsintää, grilliruokaa ja lätkäjännitystä. Muistattehan muuten osallistua "Hiukset kuntoon kesäksi!" -arvontaani täällä. Hiustuotteiden lisäksi arvontapakettiin kuuluu Suomen pelipaita, jonka voi vetää päälle vaikka ensi vuoden lätkän MM-kisoihin. Tänä vuonna jäätiin mitalitta mutta ensi vuonna sitten kultaa kaulaan!
 
Mitäköhän sitä tekisi ruoaksi ensi viikonloppuna, jos grilliruoka alkaa tulla jo tässä vaiheessa kesää ulos korvista? No, vaikkapa tätä takuuvarmaa ja suht simppeliä kanaruokaa. Lisukkeena voi käyttää melkein mitä vaan tulee mieleen, kuten vaikkapa ihanaa mascarponerisottoa, johon löytyy resepti täältä. Jätä risotosta vain reseptissä mainitut katkaravut pois ja se on siinä!

Feta-basilikatäytteiset broilerinleikkeet

4 marinoimatonta broilerin ohutleikettä
3/4 dl pinjansiemeniä
3/4 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
150 g pehmeää fetaa
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen

Ota broilerinleikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika veitsellä ja murenna feta. Sekoita pinjansiemenet, feta ja basilika tasaiseksi tahnaksi. Jaa tahna toiselle puolelle broilerinleikettä, niin että saat toisen puolen käännettyä tahnan päälle. Yhdistä leikkeen puolet cocktailtikulla.

Kuumenna öljy pannulla ja nosta leikkeet ruskistumaan molemmilta puolilta. Kypsennä leikkeet loppuun 225-asteisessa uunissa n. kymmenen minuutin ajan. Koristele hienonnetulla basilikalla ja tarjoile vaikkapa mascarponerisoton kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti