maanantai 4. maaliskuuta 2013

Iltapalaa pakkaspäivään

Rapsakkaa maanantaita kaikille! Mittari näytti aamulla -23,5 astetta, että se siitä kevään tulosta sitten! Selkä vieläkin hellänä lauantain lumitöistä, talvi vaan aina yllättää. Se voisi kyllä pitää nämä yllärit omanaan, kun on kuitenkin jo maaliskuu...

Tässä on tullut pienoinen tauko kirjoittamiseen, kun on jotenkin ollut niin toiminnantäyteinen viikko: The Killersin loistava keikka Hartwallilla, työkaverin pienimuotoiset tuparit täydellisesti remontoidussa kodissa (ei muuten tehnyt hyvää omalle orastavalle kämppäkuumeelle), erään kauniin yksivuotiaan typykän synttärikahvittelut, omaa laatuaikaa leffateatterissa katsomassa Unelmien pelikirja sekä sokerina pohjalla We will rock you -musikaali, joka yllätti positiivisesti upeilla laulusuorituksilla, bändistä puhumattakaan. Tuli halu mennä heti tsekkaamaan, mitä muita musikaaleja Helsinkiin on tulossa. Lontoossa kävin viime keväänä katsomassa Thrillerin sekä Wickedin ja muutama vuosi sitten New Yorkissa Rock of Agesin. Kaikki olivat täysin erilaisia mutta loistavia jokainen omalla tavallaan. Näitä lisää!

Tähän loppuun vielä pieni iltapalaresepti. Oikeaa ja nopeaa arkiruokaa... Jääkaapissa oli edellisen päivän kana-kasvispaistosta ja päätin käyttää jämät munakkaaseen.

Kana-kasvismunakas

n. 150 g kanasuikaleita
pätkä kesäkurpitsaa
puolikas sipuli
puolikas paprika
4 munaa
1 dl ruokakermaa
öljyä
suolaa ja pippuria
muita mausteita oman maun mukaan

Paista kanat ja kasvikset kypsiksi ja mausta oman mielen mukaan vaikkapa suolalla, pippurilla, chilillä ja curryllä. Ota kanat ja kasvikset hetkeksi sivuun pannulta. Vatkaa neljän munan rakenne rikki ja sekoita mukaan ruokakerma sekä lisää sekoitukseen suolaa ja pippuria. Sekoita munien joukkoon kanat ja kasvikset. Paista munakas öljyssä paistinpannulla molemmilta puolilta, kunnes se on tarpeeksi kypsä omaan makuusi. Tarjoile munakas raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti