maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen bataattikeitto

Aurinkoista alkuviikkoa! Vaikka on vasta maanantai, täytyy jo tässä vaiheessa iloita, kun on pääsiäisen ansiosta lyhyt viikko tiedossa! Ja ensi viikkokin on lyhyt! Ja oikeastaan sitä seuraavakin, koska silloin on tiedossa pidennetty viikonloppureissu Ranskaan ja perjantain työpäivä jää lyhyeksi, oujee!

Kävikö teillä eilen paljon virpojia? Meidän oven takana kävi ihan ennätysmäärä kaikennäköisiä pupuja, kissoja ja niitä perinteisiä noitiakin. Onneksi olin varautunut korillisella munia, suklaapatukoita ja konvehteja. Aika paljon oli liikkeellä sellaisia moderneja noitia one piece -haalareissa ja converseissa. Asuun oli tosin liitetty pupun -tai kissankorvat, jotka sitten viimeistelivät tämän urbaanin pääsiäislookin. Jäin kaipaamaan yhtä pientä virpojaa viime vuodelta, jota ei tänä vuonna näkynyt. Yhden noitajoukon mukana kulki palopostin kokoinen mini-Darth Vader, jonka miekasta kuului kummallisia ääniä. Mitään tämä kaveri ei puhunut, otti vain pääsiäismunan ja poistui miekka ja karkkikori kainalossa. Tänä vuonna pikku-Vader ei harmi kyllä tullut rimpauttamaan ovikelloa, ikävä jäi.

Pääsiäisestä puheen ollen, tässä makoisa ja kauniin värinen keitto pääsiäispöytään. Teimme tätä alkukeitoksi parisen viikkoa sitten ja kuvassa näkyvä kaunis kattaus on kaverin uuden karheasta kodista.

Bataatti-kookoskeitto

1 kg bataattia
2 dl sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 kasvisliemikuutiota
1,5 l vettä
1/4 tl valkopippuria
1/2 tl timjamia
3 dl kookosmaitoa
2 dl valkoviiniä
tuoretta timjamia koristeluun

Kuutioi bataatit ja sipulit. Lisää ne sekä kasvisliemikuutiot ja vesi kattilaan. Keitä kasvikset kypsiksi.
Mausta valkopippurilla ja timjamilla. Soseuta keitto. Kaada joukkoon kookosmaito sekä valkoviini ja anna kiehahtaa uudelleen. Tarkista bataattikeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele bataattikeitto tuoreella timjamilla ja tarjoa keiton lisäkkeenä tuoretta leipää. Kookosmaidon voi korvata ruokakermalla, mikäli kookosmaidon maku ei miellytä. Jos keitto jää liian paksuksi, lisää nestettä makusi mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti