tiistai 12. maaliskuuta 2013

Jauhelihasukkulat

Onkohan ilmassa jotain väsymyspulveria? Eilen illalla vetäisin "vahingossa" puolentoista tunnin päikkärit (piti mennä vain hetkeksi pötkölleen) ja menin silti kymmeneltä nukkumaan ihan väsyneenä. Ja enkä ole ainoa, sillä kaverini sanovat samaa, että ovat ihan loppu ja myös kylmissään. Toimistollakin eräs kollega istuu talvitakki päällä, kun on niin viluissaan. Ei paljon eroa omasta käytöksestäni, sillä villapaidan päällä on vielä varavillatakki, brrrrr....

Hyvä ruoka lämmittää, eikös se niin ole? Tässäpä Pirkka-lehdestä aikoinaan reseptivihkooni joutunut ohje, jota päätin vihdoinkin testata. En ollut täysin vakuuttunut porkkanatagliatellen ohjeesta, sillä mielestäni curry ja tilli olivat outo yhdistelmä. Kaiken lisäksi sukkuloihin tuli vielä basilikaakin, joten kaikki nämä maut yhdessä tuntuivat kummallisilta. Tilli kyllä tasapainotti melko makeaa porkkanatagliatellea mutta en ehkä jatkossa yhdistäisi jauhelihasukkuloita ja tätä tagliatellea keskenään. Testaa itse ja kerro, mitä mieltä olet!

Jauhelihasukkulat ja porkkanatagliatelle

400 g nauta-sikajauhelihaa
1 dl couscousia
1 dl vettä
1 sipuli
2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa tai basilikaa
1 tl öljyä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

4 porkkanaa
1 pieni purjo
1 rkl öljyä
1 tölkki ranskankermaa
1 tl currya
1/2 tl suolaa
1/2 - 1 dl hienonnettua tilliä

Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaisesti. Hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla öljyssä. Sekoita jauhelihan joukkoon jäähtynyt couscous, sipuli, yrtit ja mausteet. Muotoile taikinasta pitkulaisia sukkuloita ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai voit vaihtoehtoisesti kypsentää sukkulat paistinpannulla.

Suikaloi kuoritut porkkanat vaikkapa kuorimaveitsellä. Leikkaa halkaistu purjo suikaleiksi. Kuullota kasvissuikaleet öljyssä paistinpannulla. Jatka hauduttamista kannen alla n. viisi minuuttia.
Mausta ranskankerma currylla ja suolalla. Sekoita se kasvissuikaleiden joukkoon ja kuumenna. Hienonna päälle runsaasti tilliä. Tarjoile jauhelihasukkulat porkkanatagliatellen ja salaatin kera.

2 kommenttia: