maanantai 11. maaliskuuta 2013

Parmigiano melanzane

Taas maanantai, kyllä nämä viikot menee niin nopsaan! Viikonloppu meni melkein kokonaan kokkaillessa, kotona sekä kaverin luona. Nyt on selkeästi joku italialainen kausi menossa, sillä lauantai-illan ruokalistaan kuului mm. ihanaa rapu-mascarponerisottoa ja sunnuntailounaalla nautimme avokadopastaa, kampela-saltimboccaa ja omena-sitruuna-pannacottaa. Kirjoittelen näiden reseptit tänne joskus myöhemmin mutta tällä kertaa keskityn munakoisopaistokseen, jonka ohje tarttui mukaan italialaiselta kokkauskurssilta. Tosin kurssilla tehdessä paistoksesta ei tullut ollenkaan yhtä kaunis, kuin kotona tehdystä. Jamskis!

Parmigiano melanzane

yksi munakoiso
yksi pallo mozzarellaa
tölkki säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja
yksi sipuli
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria

Valmista ensin kastike. Hienonna ja kuullota sipuli öljyssä. Paloittele tomaatit ja lisää ne pannulle nesteineen. Hauduta kastiketta n. vartti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa munakoiso n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista ne paistinpannulla oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi ja nosta ne talouspaperille kuivumaan. Leikkaa mozzarellapallo viipaleiksi.

Laita voideltuun uunivuokaan ensin tomaattimurska, jonka jälkeen munakoisoviipaleita. Lisää munakoison päälle mozzarellaa, basilikaa, parmesaaniraastetta ja tomaattimurskaa. Toista tämä ja kokoa kauniita torneja. Minulle nämä ainekset riittivät viiteen kolmikerroksiseen torniin. Lisää tornien päälle vielä tomaattikastiketta sekä mozzarellaa.

Kypsennä paitosta uunissa ensin folion alla 200 asteessa n. 20 minuuttia. Poista folio ja kypsennä vielä 20 minuuttia. Jos nestettä irtoaa paljon, kaada se varovasti pois ennen tarjoilua. Anna tornien vetäytyä hetki ja koristele basilikalla. Nautiskele vaikkapa kanafileiden kanssa!




1 kommentti: