tiistai 19. maaliskuuta 2013

Sitä kuuluisaa avokadopastaa

Aurinkoista tiistaita! Joitain kuukausia sitten Hesarissa julkaistiin avokadopastan resepti ja siitä sitten nousi hirveä haloo ja syntyi uusi "trendiruoka". Facebook oli täynnä linkityksiä tähän reseptiin. Onhan tämäkin resepti ollut olemassa iät ja ajat mutta jostainhan näitä aina pulpahtelee ja sitten ne ovat niin in! Myönnetään, että itsekin printtasin ohjeen ja liimasin sen reseptivihkoon odottelemaan inspiraatiota. Inspiraatio antoi odottaa itseään kuukausia, kunnes parisen viikkoa sitten iski avokadokärpänen ja laitoin pastan porisemaan, jopa kahdesti yhden viikon aikana.

Tämä resepti oli todella simppeli ja lopputulos herkullinen. Ensimmäisellä kokeilukerralla noudatin Hesarin reseptiä orjallisesti mutta toisella kerralla jätin keitinveden lisäämisen kastikkeen joukkoon pois ja lisäsin joukkoon vain enemmän oliiviöljyä. Toisella kerralla pasta oli entistä parempaa.

Avokadopasta

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
1 dl raastettua pecorinoa
1 dl raastettua parmesaania
400–500 g spagettia


Kastike kannattaa valmistaa suoraan tarjoilukulhoon, jossa pasta kannetaan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili ja laita ne kulhoon. Purista limen mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokadot. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää kulhoon suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita kastike ja testaa maku. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Valuta pasta lävikössä. Pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

1 kommentti: