maanantai 25. helmikuuta 2013

Possullista risottoa

Sunnuntai-illalla alkoi tehdä mieli risottoa. Kauppaan en viitsinyt lähteä, joten päätin raapia kasaan risoton niistä raaka-aineista, joita kaapista löytyi. Tuloksena oli possurisotto kirsikkatomaateilla ja mung-pavun iduilla!

Possurisotto

n. 250 g marinoimatonta porsaan fileetä
1 sipuli
kymmenkunta kirsikkatomaattia
n. 100 g mung-pavun ituja
6 dl vettä
1 Knorr Fond du Chef -kasvisfondi
1,5 dl valkoviiniä
3 rkl öljyä
2 dl risottoriisiä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 suolaa
mustapippuria
(parmesaania)


Viipaloi possunfilee n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nuiji ne nyrkillä ohuemmiksi siivuiksi. Hienonna sipuli ja halkaise kirsikkatomaatit. Kiehauta vesi kattilassa ja liuota joukkoon fondi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä sipulit ja riisi.

Kaada kasariin kuumaa kasvislientä ja valkoviiniä vähitellen. Keitä sekoitellen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Tässä kuluu aikaa n. 15 - 20 minuuttia.

Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista possunsuikaleet siinä nopeasti, etteivät ne ehdi kuivua. Mausta ne suolalla, pippurilla, timjamilla ja oreganolla. Siirrä suikaleet lautaselle folion alle odottamaan.

Kuumenna vielä tilkka öljyä samassa paistinpannussa ja lisää pannulle kirsikkatomaatit ja idut. Mausta samalla lailla kuin lihat. Kaada tomaatti-ituseos keoksi risoton keskelle ja nostele suikaleet reunoille. Tarjoa risotto halutessasi parmesaanin kanssa.

Innostuin tuon riisin kanssa, koska sitä tuli melkoisesti liikaa verrattuna possun määrään. Eli riisimäärä kannattaa puolittaa, jos haluaa "viisaan" määrän risottoa possun ja vihannesten kanssa. Mutta eipä tuo extrariisi haittaa, koska se on niin makoisaa...

Mukavaa maanantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti