sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kolmen Tähden Illalliset

Oijoi, se olisi taas yksi viikonloppu takanapäin. Tänä viikonloppuna olen saanut nauttia hyvää ruokaa parhaassa seurassa. Ensinnäkin perjantaina Belgessä skumputtelemassa ja skumpan kaverina oli annos savustettua merilohta, katkarapuvarras, ihanaa möykkyistä perunamuusia ja paistettuja kasviksia. Aivan loistava annos, tekee mieli saada lisää sitä ihanaa möykkymuusia...

Lauantaina vietimme Kolmen Tähden Illallista kahden hyvän ystävän kanssa. Näistä illallisista on tulossa pikkuhiljaa perinne, eiliset illalliset olivat jo viidennet ja loppua ei toivottavasti näy! Illan menu sisälsi pääasiassa Neljän tähden illallinen -ohjelmasta napattuja ideoita. Alkuruoaksi nautimme Pia Pakarisen reseptistä muunneltua katkarapuleipää, joka oli todella maukasta, eikä leipä ollut yhtään liian rapsakkaa, toisin kuin illan emäntä pelkäsi. Pääruokana oli Sipe Santapukin resepti eli lohta maapähkinäkastikkeessa, joka oli erittäin herkullista sekin. Menun päätti suklaamoussella täytetty ja konvehdeilla sekä vadelmilla koristeltu pavlova, joka oli todella makeaa mutta suussa sulavaa.

Tässä simppelin mutta sitäkin maukkaamman katkarapuleivän ohje. Täytyy tehdä tätä samaa pian itse!

Katkarapuleipä

1 prk Creme Fraichea
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
1 keitetty kananmuna
sitruunapippuria
sokeria
suolaa
tilliä
katkarapuja
vaaleaa leipää


Purista valkosipulinkynnet ja silppua tilli sekä punasipuli. Laita ainekset kattilaan ja kiehauta pienellä lämmöllä viiden minuutin ajan. Lisää sitruunapippuria, sokeria ja suolaa oman maun mukaan. Lisää katkaravut kastikkeeseen ja sekoita ne keskenään. Anna kastikkeen jäähtyä. Paahda leivät kevyesti ja lisää katkarapukastike päälle. Koristele leipäset kananmunan lohkoilla sekä persiljalla. Ja ei muuta kuin syömään!

1 kommentti:

  1. Mums! Katkarapuleivät näyttää herrrkullisilta :))

    VastaaPoista