tiistai 19. helmikuuta 2013

Kiinalaista illaksi

Tiistai-iltana iski yhtäkkinen tarve kokata jotain hyvää. Yleensä inspiraatio iskee vaikkapa Master Chefiä katsellessa ja tämä ilta ei ollut poikkeus. Kävin jääkaapin sisältöä läpi ja päädyin kiinalaiseen kanareseptiin. Wokkasin ruoan valmiiksi ja kävin välillä saunomassa. Saunasta tullessa koko kämppä tuoksui herkullisille mausteille ja valkosipulille, omnomnom...

Kanaa cashew-pähkinöillä

1-2 kuivattua chiliä
3 rkl kalakastiketta
3 rkl kanalientä
1/2 tl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
80 g cashew-pähkinöitä
4 valkosipulinkynttä
500 g kanan rintafileetä
1/2 punainen paprika
1/2 porkkana
1 sipuli
(kevätsipulia)


Leikkaa chilit pieniksi paloiksi ja poista siemenet. Hienonna valkosipulit, leikkaa paprika ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja lohko sipuli isohkoiksi paloiksi. Sekoita pienessä kulhossa keskenään kalakastike, kanaliemi (käytin tässä puolikkaan Fond du Chef -kanafondin) ja sokeri.

Kuumenna öljy keskilämmöllä wokissa ja pikapaista pähkinöitä 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Poista ne pannulta ja kuivaa talouspaperin päällä. Pikapaista chilit keskilämmöllä yhden minuutin ajan. Niiden tulee tummentua mutta ei palaa. Poista ne pannulta kuivumaan.

Kuumenna sama öljy uudelleen ja pikapaista keskilämmöllä puolet valkosipuleista vaaleanruskeiksi. Lisää puolet kanoista ja paista niitä korkealla lämmöllä 4-5 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Poista ne pannulta ja toista sama jäljellä olevien valkosipulien ja kanan kanssa. Laita kanat takaisin wokkiin.

Lisää paprikat, porkkanat, sipulit sekä kastikesekoitus ja paista 1-2 minuuttia. Testaa maku ja mausta lisää tarvittaessa. Lisää joukkoon pähkinät ja chilit ja sekoita hyvin. Kevätsipuli sopisi tähän hyvin vähän vihreää väriä antamaan mutta tällä kertaa sitä ei kaapista löytynyt.

Tarjoile riisin kanssa tai vaikkapa vain itsekseen, toimii hienosti sellaisenaankin. "Törkeen maukasta!", totesi aina valmis -koemaistajani. Taidanpa ottaa kanaa mukaan töihin huomiseksi lounaaksikin, okei, kasvikset ovat ehkä silloin jo pehmenneet liiaksi mutta kastike on varmasti ihanasti imeytynyt... Mmmmm, huomista odotellessa! Makoisaa illan jatkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. :):) Toihan oli ihan paras kommentti :):) Tiedät onnistuneesi ;))

    NAMS!! Tänään sit taas tuoksutellaan :))

    VastaaPoista