maanantai 6. toukokuuta 2013

Disneyland-muistelua

Siitä on vasta muutama viikko, kun olimme reissussa työkamujen ja heidän perheidensä kanssa Pariisin Disneylandissa mutta ajattelin kuitenkin muistella matkaa jo nyt. Kokonaisuudessaan porukkaan kuului jopa 16 henkilöä mutta emme sentään liikkuneet koko porukalla, vaan pääasiassa kiertelimme puistoa kuudestaan kahden työkamun sekä 5-, 7-, ja 12-vuotiaiden typyköiden kanssa.

Vietimme puistossa melkein kolme kokonaista päivää ja se oli kyllä hyvin riittävä aika. Olen ollut Pariisin Disneylandissa kaksi kertaa aikaisemmin (molemmilla kerroilla vain yhden päivän ajan) ja pari vuotta sitten käväisin Tokion Disneylandissa myöskin yhden päivän verran. Tämänkertaisen reissun eroavaisuuksiin kuului, että olimme matkassa lasten kanssa ja tällä kertaa pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan Walt Disney Studios -puistoon.


Uusi kokemus oli myös se, että yövyimme Disneylandin alueen hotellissa., western-tyylisessä Hotel Cheyennessa. Pihalla oli poneja ja vankkureita ja kaikki paikat oli stailattu vimpan päälle länkkärityyliin. Aamupalaravintolahallissa soi rasittava länkkärirenkutus non-stoppina ja Mikki Hiirikin oli pukeutunut länkkärivermeisiin. Hotellista oli vain kymmenen minuutin kävelymatka huvipuistoon, joka oli oikein kätevää, sillä päivät kuluivat muutenkin kävellessä puistoa ympäri ämpäri.



Kevät oli Pariisissa paljon pidemmällä kuin koti-Suomessa, kirsikkapuut ihanasti kukassa ja muutenkin kukkapenkit olivat täydessä loistossa. Ilmat eivät olleet yhtä hyvät, kuin olisimme toivoneet. Ainoastaan sunnuntaina arska paistoi täydeltä terältä ja tottakai juuri sille päivälle olin pukenut päälle eniten vaatteita, ettei sitten vain palellu...



 

Vaikka olikin vasta huhtikuun viikonloppu, puistossa oli pipona porukkaa. Voi vain kuvitella, millainen härdelli siellä on kesäviikonloppuina. Jos siis suunnittelee reissua Disneylandiin, kannattanee tähdätä pahimman sesongin ulkopuolella ja mennä sinne arkena. Ero ihmismäärässä ja jonotuksessa laitteisiin oli sateisena maanantaina huomattava helteiseen sunnuntaihin verrattuna. Yhteen laitteeseen jonottaessa saattoi helposti vierähtää tunti sunnuntaina, kun taas maanantaiaamusta jonotusajat olivat vartin luokkaa.



Mielestäni yksi päivä per puisto (Disneyland Park ja Walt Disney Studios Park) riittää mainiosti Disneylandin kokemiseen. Studiopuolella ei ole välttämättä lapsille niin paljon nähtävää, kuin toisessa puistossa mutta kyllä sielläkin saa päivän helposti kulumaan. Oli jalkapohjat hieman hellinä kolmen päivän reissaamisen jälkeen, koska puistossa vietettiin n. 10 tuntia päivässä. Lapset olisivat jaksaneet kauemminkin mutta aikuiset olivat niin loppu, että oli pakko lähteä hotellin kerrossänkyihin lepuuttamaan vanhoja jalkaparkoja... Kiva reissu kaiken kaikkiaan muttei sitä oikein voinut lomana ottaa jatkuvan liikkeessä olemisen takia. Seuraavalle lomalle sitten ihan vain aikuisten kesken!

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!




sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kahden hengen burgeribileet á la Hälsans Kök

Aurinkoisen pilvistä sunnuntaipäivää! Mikäs sen mukavampi tapa viettää sunnuntai-iltapäivää, kuin järjestää burgeribileet kahdelle hengelle. Buzzador ja Hälsans Kök tarjosivat burgereihin pääraaka-aineen, joten kekkereiden järjestäminen oli helppoa ja kivaa. Olen toiminut Buzzadorina nyt puolisen vuotta ja idea Buzzadorina toimimisessa on siis se, että saat kutsuja erilaisiin kampanjoihin ja pääset näin testaamaan erilaisia tuotteita ja buzzaamaan niistä ystävillesi. Tälle kertaa pääsin mukaan Hälsans Kök -blogikampanjaan, jossa olen päässyt kokeilemaan erilaisia ovo-vegetaarisia pakastekasvistuotteita.

Tänään oli kokeiluvuorossa Hälsans Kökin kasvispihvit, jotka sopivat erinomaisesti vaikkapa hamppareiden väliin perinteisen jauhelihapihvin sijaan. Järjestin siis mieheni kanssa kahden hengen burgeribileet, kissamme saivat tyytyä vain nuuskimaan grillistä kantautuvia tuoksuja.


Grilli kuumaksi siis! Kasvispihvejä piti pakkauksen ohjeen mukaan grillata kolmesta neljään minuuttia. Heitimme grilliin lämpenemään myös voideltuja täysjyväruissämpylöitä, joiden päälle nostimme sulamaan cheddarin makuista sulatejuustoa.


Burgeribileiden pöytään katoimme melko perinteiset täytteet hampurilaisille: salaattia, tomaattia, maustekurkkuviipaleita, ketsuppia, sinappia sekä majoneesia. Perinteisten ranskalaisten sijaan valitsimme uunissa valmistettavia perunapalleroita ja ristikkoperunoita sekä vielä lisäksi sipsejä.


Sitten hampparia kokoamaan ja maistelemaan! Kasvispihveissä oli samanlainen koostumus sekä maku, kuin aiemmin testaamissani Hälsans Kök -kasvispyöryköissä, joista voi lukea täältä lisää. Maku on todella "lihamainen", ja jos en olisi tiennyt pihvien olevan kasvisversioita, en olisi välttämättä huomannut eroa lihapihveihin. Kasvispihvit sopivat loistavasti hampurilaisiin, eikä tullut ollenkaan ikävä jauhelihapihvejä.


Mieheni on henkeen ja vereen lihansyöjä ja hän paistoi kasvispurilaisten rinnalle naudan ulkofileepihvin, jonka ympärille kokosi sitten hampurilaisen itselleen. Molemmat burgerit syötyään hän totesi kasvispihviversion olleen parempi! Tämä kertoo jo todella paljon siitä, kuinka hyvät hampparit Hälsans Kök -kasvispihveistä saa kokkailtua. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Seuraavia burgeribileitä odotellessa, slurps...


perjantai 3. toukokuuta 2013

Sämpylöitä viikonlopuksi

Perjantai on paras, eikö vain? On se. Viikonloppuna tiedossa olisi nautiskelua illallisella ravintola Aitossa, HCR-kannustusjoukoissa hengailua sekä ihan vain auringossa paistattelua. Mitä viikonloppusuunnitelmia teillä on?

Asiasta ruokaan. Tiedättekö, kun välillä iskee suuri tarve leipoa sämpylöitä? Parisen päivää tämä tarve iski ja tuli leivottua parisenkymmentä pulleaa sämppäriä. Kuinka hyviä on tuoreet sämpylät kylmän maidon kanssa? No, ihan hirveeeeen hyviä!

Aurinkokuivatuilla tomaateilla maustetut sämpylät

5 dl maitoa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
4 pussia (á 11 gr) kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl sulatettua voita
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
seesaminsiemeniä koristeluun

Sekoita suola, sokeri ja hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sämpyläjauhot vähitellen. Alusta taikinaan lopuksi sulatettu voi ja pieniksi silputut aurinkokuivatut tomaatit. Taikina saa jäädä pehmeäksi, jotta saat sämpylöihin kuohkeutta. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina n. pariinkymmeneen osaan ja pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä koristeeksi.

Nauti sämpylät sellaisenaan pelkän voin kanssa tai täytä ne haluamallasi tavalla. Kylmä maito näiden kanssa on must! Pakastin näistä osan tuoreeltaan ja taidan kaivaa ne sulamaan lauantaiaamupalalle. Alkaa viikonloppu sitten paljon herkullisemmin...


torstai 2. toukokuuta 2013

Vappu tuli, vappu meni

Hauskaa vapun jälkeistä aikaa! Vappuun kuuluu ehdottomasti herkkujen napostelu hyvässä seurassa. Ainiin, ja skumppa tietysti. Pyhä kolminaisuus: seura, herkut ja skumppa. Aamen. Muutaman viime vuoden aikana on muodostunut miltei perinteeksi se, että järjestämme pienimuotoiset vappuaaton kekkerit kotonamme. Tämä vuosi ei ollut poikkeus, tosin ei välttämättä yhtä vauhdikas, kuin edellisten vuosien pileet, sillä porukka alkoi kuukahdella jo puolenyön tietämillä. Ihan hyvä niin, sillä puistopiknikille lähteminen vappupäivän aamuna ei tehnyt niin tiukkaa, kuin edellisvuosina...



Tämän vuoden vappuaaton buffet-pöytään kuului mm. nachoja, salsaa ja guacamolea, caesar-perunasalaattia, meksikolaisia sekä perinteisiä lihapullia, sienisalaattia, brie-kinkkurullia, fetasalaattia ja tuorejuustoperunoita. Jams, voi kun olisi taas vappu... Mitä sinun vappupöytääsi kuuluu?
 



Vappupäivän puistopiknikillä Ullanlinnassa syöpöteltiin sitten edellisen illan jämiä, maistuivat edelleen ihan yhtä hyviltä kuin aattoiltanakin. Ilma oli aivan upea, aurinko paistoi täydellä teholla koko päivän. Yksi pilvi kävi auringon edessä noin puolen minuutin ajan ja ympäriltä alkoi kuulua buuauksia sekä spontaani "mä lähen himaan!". Kun pilvi kuitenkin hetkessä väistyi auringon tieltä, buuausten sijaan alkoi hurraaminen. Loistava vappufiilis!