tiistai 11. kesäkuuta 2013

Mökkeilyä

Olipa ihana viikonloppu, kesän ensimmäinen mökillä vietetty sellainen. Lauantaina oli tyttöjen kanssa perinteiset Kolmen Tähden Illalliset ja olin kokkausvuorossa. Ruokalistaan kuului alkupalaksi raikas "kalalautanen", pääruoaksi mozzarellalla täytetyt pestomarinoidut broilerinfileet ja jälkkäriksi valkosuklaa-mustikka-trifle. Ruokailun lomassa pelailtiin, saunottiin ja talviturkitkin lensivät järveen.


Vanhempieni mökki oli saanut uuden laiturin. Vesi on tosin laskenut ihan urakalla, sillä laiturin päässä vettä oli puoleen reiteen saakka. Ei siinä sitten paljon hypitty laiturilta veteen. Asteita järvivedessä oli n. 22 astetta ja silti se tuntui kovin kylmältä saunan jälkeen. Ei ole vielä vilukissan paikka, ehkä myöhemmin kesällä sitten.



Illallisen alkupalalautasen sisällön keksin ihan viime metreillä. Arvoin kaiken maailman salaattien sun muiden välillä, kunnes yhdistelin muutaman reseptin ja tulos oli oikein onnistunut. Tarjolla oli siis eräänlaisia mummon kurkkuja, katkaraputahnaa Maalahden limpulla sekä ruohosipulituorejuustolla täytettyjä kylmäsavulohirullia.



Illalla oli niin kaunista ja rauhallista. Järvi ihan tyyni ja taivas vaaleanpunainen. Maisemaa olisi voinut tuijotella vaikka kuinka pitkään. Ah.



Sunnuntaina järjestin lounaan vanhemmilleni, siskolleni ja avomiehelleni. Koko viikkis siis meni kokkaillessa mutta mikäs siinä ollessa, kun sai tehdä hyvää ruokaa ihanassa miljöössä. Pitää päästä sinne pian uudelleen lataamaan akkuja ja vaikka heittelemään virveliä!

Oikein ihanaa viikkoa kaikille, toivottavasti aurinko alkaa taas paistamaan!



2 kommenttia: