tiistai 4. kesäkuuta 2013

Maailman helpoin raparperipiirakka

Aurinkoista päivää! Sain tuossa taannoin ison kasan raparperia. Olen tosi huono tekemään raparperista mitään muuta kuin piirakkaa ja tälläkin kertaa sorruin vanhaan tuttuun kaavaan. Toisaalta, miksi poiketa hyväksi todetusta vaihtoehdosta. Tämä ohje on todella helppo ja nopea ja lopputulos on varmasti herkullinen!


Maailman helpoin raparperipiirakka

1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl raparperia pilkottuna
50 g voisulaa

lisäksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Kuori ja paloittele raparperit. Sekoita muna ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taikina jää kuivaksi ja murumaiseksi. Ripota 2/3 taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 20 cm). Levitä raparperit taikinan päälle ja sokeroi halutessasi. Ripota loput taikinat raparperien päälle. Sulata voi ja kaada sitä ristiin rastiin taikinan päälle.

Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia. Laita kypsän piirakan päälle paiston jälkeen liina ja anna jäähtyä sen alla. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäden kanssa.





4 kommenttia:

  1. Paitsi että tämä oli helppo tehdä, maistuu tämä myös taivaallisen hyvälle! Tein kaksinkertasena ja korvasin 1 desin vehnäjauhoja 1 desillä kaurahiutale/-leseseoksella. Raparperien päälle valuttelin vähän siirappia. Ai että, tätähän söis vaikka kuinka! Tähän hätään ei ollut vaniljakastiketta (enkä ehtinyt tehdäkään) tai jäätelöä, mutta uppoaa ilmankin. :D

    Kiitos siis ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaapa noi sun muunnelmat oikein herkullisilta, täytyy testata tota kaurahiutalevaihtoehtoa heti juhannuksena, nams! Tää ohje on kyllä vaarallinen, kun piirakansyöntiä on mahdoton lopettaa :D

      Poista